Een mens draait vreselijk door en de hele wereld, met name de gewichtigdoeners, staat klaar om een vreselijk incident op te blazen tot de grote strijd van het wereldtoneel.

Waarom niet eerst even rust? Waarom niet eerst werkelijk meeleven? In plaats van het voor de verwerking noodzakelijke gevoel van mededogen en verzoening overslaan?

Onbewustheid. Veel nare, individuele acties en activiteiten van kleine groepen kunnen goed worden verklaard vanuit het collectieve onbewuste. Dat wat de zwijgende meerderheid niet onder ogen durft, kan, of wil zien krijgt elders zijn uitlaatklep. Ik ben medeverantwoordelijk voor alles wat er op de wereld gebeurt. Bewustzijn en innerlijke vrede worden niet bereikt zonder (zelf)confrontatie.

Comments

One Response to “Familie”

 1. Boomvader Ruerd on July 24th, 2011 12:55 pm

  Zorgen zulke daden er ook niet voor dat de aanhangers van een systeem en wereldbeeld dat de mensen verdeeld en tegen elkaar opzet zichzelf onmogelijk maken?
  Langs deze weg wordt op schrijnende wijze duidelijk wat de gevolgen zijn van een dergelijke verdeeldheid, alsook kunnen we beseffen dat alles wat we doen en/of laten gevolgen heeft voor onszelf, anderen en de wereld als geheel.
  Iemand zei eens met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. Gek genoeg was dit een slogan uit een stripverhaal desondanks zit er een kern van waarheid in.
  Jammer genoeg willen veel mensen wel de macht zonder de verantwoordelijkheid te willen nemen voor wat ze met die macht doen. Al worden ze daar dan ook frequent aan herinnerd door degenen die geconfronteerd worden met de gevolgen van hun machtsuitoefening.
  Als ons dit iets leert is het dat we nooit blind moeten varen op autoriteit zowel van onszelf als die van anderen.

Leave a Reply