Dat wat de werkelijke bedoeling is wordt niet altijd duidelijk gecommuniceerd.

Sommige mensen hebben er een hekel aan wanneer wordt gevraagd om duidelijkheid in plaats van algemene uitdrukkingen en verhullend taalgebruik.

Taalgebruik is sowieso een abstractie van de werkelijkheid. De werkelijkheid is er altijd. Zonder woorden. Misschien dat de werkelijkheid slechts volkomen kan worden ervaren zonder woorden? Misschien dat duidingen als “Energetische ervaring”, “God”, “het universum”, “universele liefde”, “allesoverstijgend bewustzijn”, “het mysterie van innerlijke kracht” en dergelijke taalkundig zo ongeveer de laatste abstracties zijn voordat de mens de volkomen werkelijkheid kan betreden én ervaren? Hemel op aarde? Dat hoeft niet bijzonder of onlogisch te zijn. Concreet en maximaal objectief.

Comments

Leave a Reply