De ontwikkeling van bewustzijn en volkomen inzicht, met alle kwaliteiten die dan tot bloei komen, is niet altijd zonder hindernissen.

Wanneer men het dagelijks doen en laten meet aan de norm van non dualiteit, waarbij liefde en geweldloosheid de hoogste norm zijn, dan blijkt veel van het eerder denken en handelen nogal koud en harteloos. Bijvoorbeeld de onderlinge manier van communiceren. Of het algemeen geaccepteerd economisch handelen. Met effecten die direct of indirect, verwoestend zijn.

Zonder continu en daadwerkelijk handelen in het belang van het geheel, onstaan asociale samenlevingsverbanden. Het maakt niet uit welk politiek systeem overheerst. Overheersing. Dat is nu net het grote probleem. Overheersing, dan wel de angst om overheerst te zullen worden. Niet verwerkte geschiedenis. Het maakt niet uit of het hierbij om een gezinsverband, een werkorganisatie, of om een heel land gaat. De schaduw van het collectief. Elk mens kan hier in het klein iets aan veranderen. Het licht van direct inzicht in zichzelf toelaten. Alles helpt.

Comments

Leave a Reply