Eenheidsbewustzijn staat voor het begrip en de directe ervaring dat alles en iedereen met elkaar is verbonden.

New Age, het universele in alle religies, andere vormen van authentieke spiritualiteit en de natuurwetenschappelijke realiteit dat alles een oneindige zee van energie is geeft een nieuw wereldbeeld.

Wat nieuw is voor sommige mensen betaat in elk geval al sinds het bestaan van de mensheid.

Comments

2 Responses to “Oneness consciousness”

 1. Boomvader Ruerd on December 25th, 2010 3:46 pm

  Eigenlijk is het er altijd geweest in de kern aanwezig erop wachtend dat wij onze innerlijke bronnen gingen aanspreken.
  Blijkbaar is dit de tijd dat er vele onthullingen gedaan kunnen worden omdat steeds meer mensen bereid zijn te zien en horen met hun hart.
  Hier nog een spreuk van een goede vriend van mij: Achter elke deur in mijn hart loopt een weg naar jou!

 2. Boomvader Ruerd on December 26th, 2010 1:14 am

  Merkwaardig eerst was ik wat gedeprimeerd en dreigde een bepaalde teneur zich van me meester te maken, doordat iets zich op de vooRgrond drong dat me ergens bijna de moed in de schoenen deed zinken. Het volgende moment ben ik met een goede vriend aan het praten over een idee dat ik jaren geleden had voor een spel waarbij je alleen kunt winnen als je elkaar helpt een gezamenlijk doel te bereiken.
  Klinkt bijna naief net als die film die ik eenns zag genaamd pay it forward over een jongetje die voor een schoolproject iets moet bedenken wat de wereld verbetert.
  En dan komt met het idee om een goede daad te doen voor 3 mensen die in ruil daarvoor alleen maar belangeloos 3 andere mensen helpen die op hun beurt ook weer elk 3 andere mensen helpen undsoweiter tot je een toestand van universele goedheid bereikt.
  Het zal de kerstgedachte wel zijn dat ik het er opeens na jaren weer over heb na het idee weggezet te hebben in mijn achterhoofd.
  In elk geval is dit een vrolijker gedachte als te blijven hangen in mijmeringen omtrent mijn eigen sores, ook al lijkt hete ergens heerlijk naief.
  Wie weet is het meer als een kreet,
  als me ergens iets te binnen schiet wat ik concreet kan benoemen simpel en toch effectief wat de patstelling kan doorbreken die mij ene anderen gevangen houdt in een vicueze cirkel.

Leave a Reply