Al mijn bewuste en onbewuste conditioneringen waaronder de idee van persoonlijkheid leg ik bewust af. Een paar minuten. 

Alleen maar voelen. Horen. Zien. Ruiken. Proeven. Steeds beter. Het maakt me lichter. Ik ervaar mezelf als een mens met de ruimte die goed en nodig is. Niet meer. niet minder. Pure realiteit. Een gewoon mens die inzichten krijgt.

Ik herinner me. Dat is een uitspraak met meer betekenissen. Ik verzamel me soms via woorden. Dat heb ik nodig. Echte rust. Het “echte” leven met drukte, nare geluiden, schijnvertoningen en energievretend saaie verplichtingen. En altijd die misverstanden. De politiek voorop. We kunnen toch op de basisschool een training mentaleyogasamenwerkenvoordummies:nl geven? Samen leven. Samen werken. Samen.

Samen doelen formuleren die veel krachtiger zijn dan dat landjeoliereligiemachtpik enerzijds en van non gedrag tot extreem verzet anderzijds. Wat is de oorzaak achter elke vorm van extremiteit? Daarin is de oplossing helder te zien. Voor iedereen. Wereldwijd dezelfde basistraining. Eenvoudiger en goedkoper kan het niet. Directe win win voor alle wereldburgers. Hier kan een Nobelprijs uit voortkomen. Denk er maar eens over. Ik hoor of lees het wel. Ik was even nu alle mensen. En voordacht wat iedereen toch al wil. Eenvoudig en logisch. Behalve voor de gemiddelde mens. Dat ben jij niet. En je zal het nooit worden. Jij bent zeer bijzonder. En niemand is anders dan jij. Dat is geen tegenstelling. Het vraagt wat oefening en aandacht om geen tegenstellingen meer in jezelf te ervaren. Dan gaat alles goed en als vanzelf. Heel moeilijk voor grote mensen om niet steeds niet bezig te zijn met tegenwerken. De kinderen worden op brijante manier van generatie op generatie verkrampter. Gevormd door een uitdijende geschiedenis van niet verwerkte angst. Jezelf elke dag mentaal emotioneel schoonmaken. Heel ontspannen. Ik gun het iedereen. Kan allemaal eenvoudig en leuk worden geoefend. Deze gedachteoefening waar ik het eigen lichaam bewust vraag om te ontspannen werkt altijd. Een paar minuten diep ontspannen in combinatie met hooggeconcentreerde aandacht is leuk en nuttig. Overdrijf het niet. Niet denken overdijven is misschien gevaarlijk. Niets is zeker behalve …………….. Ik ben benieuwd of jij precies begrijpt wat je net hebt gelezen. Misschien kan je het op een rustiger moment nog eens rustig lezen. Of iets langzamer. Of juist vet snel. Dan beleef je iets heel anders dan anders. Zou het waar zijn? Dat is aan jou. Je bent vast nog niet lekker bewust ontpannen geweest vandaag. Wat ga je doen? De hele dag weer in de eigen denktrance hangen? Ontspannen en helder voelen? Liefdevol duidelijk en transparant zijn? Machtige keuzemogelijkheden. Oneindig veel. Fijne dag. Tot morgen?

Comments

One Response to “Reality soap”

  1. Boomvader Ruerd on November 9th, 2010 10:36 pm

    De mens is niet geboren voor de strijd, want dat is iets wat alleen maar oude wonden openrijt.

Leave a Reply