Een meisje van tien jaar vertelt dat ze sinds kort twee keer per dag een koude douche neemt. De vraag of ze dat prettig vindt wordt ontkennend beantwoord. Toch vindt ze het alleszins de moeite waard. Ze studeert voor pinguïn.

Iedereen kan een voorbeeld nemen aan deze actie die door hoger bewustzijn is geïnspireerd. Dat de in de haast ingeschakelde roedel hulpverleners er anders over denkt doet daar niet aan af.

Wat is dan precies de intentie van deze inspiratie? De intentie is om beleefd edoch resoluut kenbaar te maken dat de denkende mens niets kan begrijpen. Moeiteloosheid volgt direct na het inzicht dat alle moeite voor niets is.

Comments

One Response to “Studie”

 1. Boomvriend Ruerd on March 12th, 2009 8:40 pm

  Tsja hulpverleners wat vinden ze zichzelf toch belangrijk vooral als anderen hun weer een patient(je) serveren. Meestal weten ze perfect hoe ze zichzelf aan het werk moeten houden.
  Is mijn ervaring met het hulpverlenerscircuit binnen de GGZ. Echte oplossingen blijven achterwege omdat alles toch vrijblijvend lijkt doordat het ziekenfonds alles vergoed, al verandert dit ook dankzij de crisis en zo.
  Moet men opeens toch nog wat doen voor de centen, maar als klant van het reguliere circuit schiet je er meestal weinig mee op.
  Men is teveel bezig met allerlei zelfbedachte systemen of processen te controleren.
  Leuke mensen hoor daar niet van maar de reeele effectiviteit blijft zelfs bij hun eigen normen achter, waarschijnl;ijk blijft dat zo zolang men zijn centen toch wel krijgt ongeacht wat men presteert.

  Dankgroetjes ut Sneek

  Boomvriendje
  Boomvriend Ruerd

Leave a Reply