Nood

Filed Under Dagelijks slimtijden 

Voor dringende zaken is de westerse geneeskunst soms nuttig en effectief. Alles wat maar enigszins in de richting van chronisch gaat, heeft meestal niets met techniek en technologie te maken. Dan kan je de oplossingen beter ergens anders vinden. Kort samengevat is dit de mening van nogal wat mensen. ook artsen, die met beide benen stevig op de grond, uitgebreide kennis en ervaring hebben met meer dan één heling- en/of geneesmethode.

Mentale yoga onthoudt zich van een standpunt. Mentale yoga bemoeit zich slechts met feiten en logica. Mensen die slechts in het denkhoofd leven zijn niet in staat helder te voelen, helder te horen, helder te ruiken, of helder te proeven. Dat deze onhelderheid het zicht, dus ook de heldere waarneming beïnvloedt, mag duidelijk zijn. Een “geleerde” met een oogafwijking? Wat betekent dat werkelijk?

Maar ja, als de nood hoog is, kan men niet altijd kieskeurig zijn. De gezondheidseisen die aan vliegers, militairen en topsporters worden gesteld, gelden niet voor de rest van de maatschappij. De gevoeligheidseis die voor een energetisch healer vanzelfsprekend is, hoeft niet te gelden voor de arts. De arts is ooit een hoop zogenaamde feiten in het hoofd gestampt. Wordt vervolgens in praktijken en ziekenhuizen als een soort god, of godin aanbeden. En leeft al dan niet aangenaam in de eigen, piepkleine gedachtewereld. Mentale yoga onthoudt zich van een standpunt. Dat een mens af en toe een heel ziek gevoel over eenvoudige feiten en logica kan krijgen, heeft waarschijnlijk geen betekenis. Wie is verantwoordelijk voor jouw gezondheid?

Comments

Leave a Reply