Wat gisteren goed was, hoeft dat vandaag niet te zijn. Dat geldt ook voor voeding. Laat je niets wijsmaken door anderen. Innerlijk weet elk mens wat werkelijk nodig is in een bepaald moment. Meestal is dat veel minder en soms iets totaal anders dan wat men werkelijk gebruikt.

Dit is een beginsel. Een beginsel dat voor elk onderwerp van het leven geldt. Lastig? Nee hoor, gewoon doen!! Het is een kwestie van wennen, hooguit enkele weken. Dan weet je precies wat ik bedoel.

Het kan heel veel ellende voorkomen. En wat voeding betreft, ook hier spreek ik uit ruime, meerjarige eigen ervaring: wie niet (innerlijk) luistert, moet voelen. Vertaal dit naar “wie goed innerlijk luistert èn voelt, heeft een grotere kans op een fijn en gezond leven”. Dat er geen garanties zijn, is mogelijk bedoeld om het leven spannend te houden. Wellicht wordt hier door mensen het fenomeen “probleem” aan toegevoegd. Als je eens de tijd neemt om op die manier naar het eigen leven en dat van anderen te kijken ……………….. helder?

Comments

Leave a Reply