Het geschenk van het leven is het leven zelf. Beperk het niet. De wetten van oorzaak en gevolg zijn honderd procent zuiver, logisch, eerlijk en correct.

Maak je deel uit van een collectief dat zichzelf en/of een ander collectief beperkt? Jij bent het collectief. Net als ik. Alles wat je over iets of iemand anders zegt, zegt uiteindelijk alleen maar iets over jezelf. Handelingen die op basis van naar anderen wijzende gedachten zijn gebaseerd, zijn van geen enkel nut of waarde. Niente. Nada. Nul komma niks.

Gedachteconditioneringen, vooral ook van en in de omgeving, kunnen zo sterk zijn, dat deze alles tegen houden. Omdat ze individueel en/of collectief tot waarheid worden verklaard. Het fenomeen wetenschap doet daar onbewust flink aan mee. Toch is het niet meer dan tijdelijke, subjectieve werkelijkheid. Geen wonder dat het voor veel mensen heel lastig is om door de bomen ook nog maar enigszins het bos te zien. Het geschenk van het leven is het leven zelf.

Comments

Leave a Reply