Het is mogelijk om veel in beweging te brengen. Met eenvoudige aandacht. Een moment van jouw aandacht. Laat met aandacht je ogen eens rond draaien. In een horizontaal vlak. Pure fantasie. Vooral niet werkelijk uitvoeren. Dat is slechts voor beginners. Gewoon met aandacht je ogen in een horizontale cirkel laten draaien. Heel bewust. Rechtsom. Een keer of vier tot vijf. Dan linksom. Tien tot vijftien keer. Heel gewoon. Met bewuste aandacht.

Dan kies je iets anders. Je keel bijvoorbeeld. Met bewuste aandacht rechtsom en linksom laten draaien. Vooral niet doen wat anderen volstrekt ten onrechte “echt” noemen. Dus vooral niet “werkelijk” bewegen. Met bewuste aandacht de keel en alles wat daar aan vast zit rechts-, en daarna linksom laten draaien.

Daarna nog vijf minuten hetzelfde. Met elk lichaamsdeel dat jij kunt verzinnen. Hart. Buik. Lever. Alle cellen. Ellebogen. Enkels. Verwacht niets en krijg veel bewegingsenergie. Bewuste aandacht. Eenvoud. Eenvoud siert de meester. Jij bent de meester. Geen enkele mogelijkheid op voorhand uitsluiten, geeft ruimte voor nieuwe ervaringen. Je kunt ook gewoon hetzelfde blijven doen. In de oefening gaat het nooit om goed, verkeerd, of slecht. Alles is oefening.

Comments

Leave a Reply