Je moet er van genieten. Waarvan? Van alles. Waarom? Waarom niet? En omdat je er anders een hekel aan krijgt. Dat zou stom zijn. Nietwaar? Vind je dit extreem? Denk dan maar eens heel extreem. Genieten van alles. Voel extreem. Kijk extreem. Zie extreem. Hoor maar heel extreem. Ruik extreem. Proef extreem. Extreme aandacht? Merk maar dat het enorm meevalt. Het zou wel eens heel natuurlijk kunnen zijn. Natuurlijk.

Althans veel natuurlijker dan de manier waarop veel mensen niet of nauwelijks, ten diepste ervaren. Dat heet buiten jezelf leven. Lijden is het resultaat. Suffering allways is self inflicted. Het vraagt rust, aandacht en volledige aandacht, om deze waarheid in de praktijk van alledag te leven.

Extreem genieten. Van schijnbaar helemaal niets. Kunst. Eenvoudig. In alles. Geen oordeel. Slechts waarheid. Niet meer. Niet minder.

Comments

Leave a Reply