Mentale oefening van apie einstein:

1. Ziel ervaren, als dat (nog) beetje moeilijk is, tijdje aandacht naar buikgebied
2. Hart ervaren, als dat (nog) beetje moeilijk is, tijdje aandacht naar hartgebied
3. Hoofd ervaren, als dat (nog) beetje moeilijk is, tijdje aandacht naar hoofdgebied
4. Multitasken, dat wil zeggen aandacht tegelijkertijd tijdje naar alledrie tegelijk

Alleen doen als je denkt en voelt dat dit bij je past, bij twijfel alleen samen doen met iemand die meer ervaren is met de mogelijkheden om in jezelf geluksgevoel, rust, ruimte, vrede en warmte te ervaren. Wat lang (nog) niet alle mensen kennen, zijn onbegrensde mogelijkheden om innerlijk meer zicht op zichzelf te krijgen. Waardoor ook de uitdagingen en moeilijkheden in het leven, vaak veel directer en creatiever, op een positieve manier, meer ontspannen en vreedzaam kunnen worden besproken en ook samen opgelost.

Veel problemen onstaan en blijven bestaan, volgens apie einstein, omdat iedereen toch steeds op haar/zijn eigen manier blijft denken. En omdat gedachten en gevoelens vaak zo snel gaan. En het snelle op elkaar reageren vaak. Zo’n oefeningetje kan helpen om even rust te nemen. En door even iets helemaal anders dan anders te doen, kun je daardoor ook steeds zelf weer nieuwe dingen ontdekken.

Er is een buitenwereld. En er is een binnenwereld. Je kunt van beide leren en nieuwe inzichten krijgen. En snel leren om met mentale oefening, je eigen lichaam met bewuste aandacht, rustig heel goed te ontspannen. Een mentale oefening is een begin. Wat je ermee kunt, hangt ervan af. Ik ken dit soort oefeningen al dertig jaar. Het wordt dan steeds gemakkelijke, merk ik, om harmonie en vrijheid in je eigen leven te krijgen. Voor mij geldt dat de binnenwereld, net zo belangrijk is dan de buitenwereld. En dat die binnenwereld veel meer is, dan dat we met ons puur denkend verstand, kunnen weten.


Voor sommigen past dit. Anderen vinden het niets en beginnen er niet eens aan. Dat is vaak zo. Je kunt pas weten hoe iets is en of het past, als je het doet. Aandacht voor de ontspannen, vrije binnenwereld, is de meeste mensen niet geleerd ❤

Comments

Leave a Reply