Paar luchtige maandag tips van apie einstein voor mensen die duurzaam welbevinden, harmonie, innerlijke rust, gezondheid en (mede)verantwoordelijkheid voor elkaar en al het overige leven nastreven:

1. Denk niet, tenzij daar een diepe, aantoonbare noodzaak voor is om goed te leven en maak alleen gedachten die nergens problemen of schade veroorzaken en die jezelf en de ander(en) verheffen.
2. Praat niet, tenzij daar een diepe, aantoonbare noodzaak voor is om goed te leven en praat niet wat ergens anders problemen of schade veroorzaakt en gebruik woorden en zinnen die jezelf en de ander(en) verheffen.
3. Handel ook overigens niet, tenzij daar een diepe, aantoonbare noodzaak voor is om te leven dat nergens problemen of onnodige schade oplevert. En al dat wel zo is, je daar een bewuste, weloverwogen keuze in maakt die je een kind van twaalf jaar kunt uitleggen.
4. Zorg ervoor dat je zowel lichamelijk als geestelijk in hoge energie bent. Merk je dat dat niet zo is, dan is het je primaire verantwoordelijkheid om die onbalans zo direct mogelijk te herstellen. Ook in het belang van (de mensen in) je omgeving.
5. Laat het energie zetten op kwesties waar je eigenlijk de ballen verstand van hebt volledig achterwege, of verdiep je er werkelijk in. Al het andere is verspilling en heeft geen enkele zin. En het vreet energie. Ook van anderen en het geheel. Heb (zelf)respect.

Op dit moment is het beslist nog niet zo dat jongeren vanaf 12 jaar dit kunnen. En de ‘gemiddelde’ volwassene al helemaal niet. In de eigen energie en kracht blijven. Angstig, onzeker en vervreemd als ze zijn van hun harten en hun natuurlijke sensitiviteit.

De acties die jouw hoogst persoonlijke toets van 1 t/m 5 kunnen doorstaan, kun je ook toepassen in stilte. Zoals in mijn geval heel eenvoudig. De wifi kan nu wel weer ff uit. Even mediteren. Goed boek lezen. Schrijven. Hogere trillingsfrequentie. Gezonder. Minder zorgkosten. En het helpt om beter te kunnen voelen. Bijvoorbeeld wanneer ik niet meer zoals vroeger achter mijn eigen gedachten aanloop.

Het voorgaande kan overigens heel eenvoudig worden samengevat met één klein, voor gewone stervelingen toch wel pittig uitdagend zinnetje: ‘Doe normaal non duaal’. Voor sommigen (nog) een droom. Voor miljoenen al niet meer. Onvoorwaardelijke liefde. Kracht, geen zwakte. Eenvoudige, enkelvoudige, ondubbelzinnige, te ervaren werkelijkheid. Het is. Het bestaat. Vrije keuze. Niet gemakkelijk. Mogelijk beslist.

Oefening baart kunst. Oefening (zelf)realiseert het leven. Getransformeerd alchemistisch goud. Duurzaam welbevinden. Hoge dynamiek. Onzin achterwege laten. Actie. Dat kan ook in stilte. Wat ik nu doe is voor sommige mensen die ik ken ook voelbaar aan de andere kant van de planeet. Dat geldt ook voor jou. Luister naar het hart van de aarde. Die is veel interessanter en nuttiger en manifesteert meer inzicht en bewustzijn dan het geblaat van …….. mij, de auteur😉 👍❤

Comments

Leave a Reply