Wie is er verantwoordelijk voor jouw eventuele slijtage?

Wat is menselijke slijtage eigenlijk?

Slijtage in de geest? Slijtage in de geest, verkleefd met gedachten en emoties die vanaf de prehistorie steeds wat verder worden vertroebeld? Slijtage omdat de mens het zicht heeft verloren toen de zogenaamde ratio aandacht begon te vragen. Slijtage omdat de gedachte wereld zo veel onnodige en vernietigende energie vreet? Slijtage is niet noodzakelijk een natuurwetenschappelijk fenomeen. De wetenschap die alle wetenschappen verbindt en overstijgt is enkel door ervaring te realiseren. Het is slechts de ervaring die telt. Slijtage is uiteindelijk misschien slechts het resultaat van verouderde concepten die in het menselijk denken zijn verzonken. Slijtage als gevolg van onbewustheid en verlies van de verbinding met de eigen zintuigen? Slijtage is theoretisch altijd omkeerbaar. De praktijk vraagt meestal om inspanning en oefening. Theoretisch mogelijke wonderen (on)bewust tegenhouden als gevolg van het eigen denken, de zogenaamde coginitie over dat denken zelf, aard en functie enzo …., is misschien niet al te snugger?

Comments

Leave a Reply