De gedachte “eerst zien dan geloven”, wordt door veel mensen bewust en onbewust, keer op keer herhaald. Deze grondhouding, die meestal als verstandig wordt beoordeeld, is misschien niet zo handig wanneer je grenzen wilt verkennen en overstijgen.

“Redeneer over uw beperkingen en het zijn de uwe”. Als je deze gedachte combineert met “eerst zien dan geloven”, dan kan je zo maar een heldere waarneming krijgen. Of een diep gevoel van rust en vrede ervaren. Beter contact maken met de natuurlijke vermogens die in en om je zijn.

“Wat de mens kan verzinnen is uitvoerbaar”. Bewuste gedachteloosheid kan helpen om mogelijkheden te realiseren die je anders zou missen. Je kunt het wonder niet dwingen. Je kunt er wel ruimte voor maken. Ruimte in de eigen geest is voorwaarde voor nieuwe ervaringen. Ruimte in de eigen geest creĆ«ren kan positief doorwerken op alles. Ook op de eigen en gezondheid. Het is een kwestie van logisch nadenken en oefening. Elke dag beter? “Actie neemt de twijfel weg die de theorie niet kan verhelpen.”

Comments

Leave a Reply