Sommige mensen hebben zo’n behoefte aan aandacht, liefde en warmte, dat ze soms de kilste dingen doen. En anderen emotioneel, geestelijk en/of lichamelijk beschadigen. Tot en met beestachtige daden. Ook ten aanzien van zichzelf komt dit voor. Dat kan een ziekte zijn waar je samen heel zorgvuldig mee om moet gaan. Dan kan het goed helen, hoewel er soms langdurige coaching en/of medicatie nodig zijn. Ook voeding en verslavingen zijn van ernstige invloed.

Daarover het volgende. Het regelmatig alco, hash, tabak, wiet en sterker spul voor jong en oud is vanuit deze optiek per definitie verkillend. De ogenschijnlijke losheid of dat rustmoment is zelden tot nooit op werkelijke liefde en integriteit gefundeerd. Volwassenen die dat helemaal niet zijn. Ze zijn bang voor hun werkelijke liefde overdag. Maskers. Het hoofd regeert. Vrijwel niets komt recht uit de open harten. Er wordt een stukje opgevoerd. Een stukje van het leven. Het geeft gewoon slap en onaangepast volk, laten we daar met zijn allen eerlijk over zijn. Nog los van de moraliteit in het hele verhaal. Verder heeft dit niets met tolerant zijn te maken. Verloedering van de geest is verloedering van de geest. Vernedering van het lichaam is vernedering van het lichaam. Hoe je ‘t ook wilt verkopen.

Dat destructieve. Het gebeurt grof en in’t geniep. Openlijk en huichelachtig. En ook fijnzinnig, zeer laag, glibberig listig en doelbewust. Zelfs bij ogenschijnlijk heel normale mensen.

Dat wordt door sommigen denken, voelen, praten, roddelen, communiceren zonder werkelijk emotionele harstverbondenheid te ervaren genoemd. Het is heel aardig om met deze blik eens een avond naar de televisie te kijken bijvoorbeeld politiek en senatiepers, en jezelf af te vragen: ‘hĂ©, waar is eigenlijk de liefde?’ Nemen we daar zo gedurende de dag zelf eigenlijk wel voldoende de tijd voor? Alleen en samen?

Ook leer-, werk- en privĂ©presaties, gedijen spannender, interessanter en dynamischer in liefde. Moet je ff de volgorde omdraaien. Eerst een uur je hart voelen en niet praten. Dan is er eerst liefde, dat geeft (meestal) betere, sterkere en intelligentere mensengedachten. Moet je trainen. Ten minste als je je hart wilt voelen. Wil je dat niet, dan moet je ‘t laten natuurlijk. Fijne avond