Wanneer ik me als apie einstein, openlijk en incognito tussen de mensen begeef, dan kijk ik onder meer naar hun energie.

Dan valt me soms op dat de mensen – zelfs in de open, prachtige leefgemeenschap die de stad Groningen is – vrijwel nooit stralen.

Gesloten. Bij sommigen is de energie rond het hoofd een beetje geopend. Soms ook rond de keel en het hartgebied. Daaronder en daarboven gebeurt meestal niets. Of in elk geval minder dan mogelijk is. Gesloten. Overlevingsstrategie. Bron van individuele en collectieve armoede, crises, stressgerelateerde kwalen en verslavingen. Gesloten. Ondermaatse kwaliteit van leven. Onvoldoende welbevinden. Dat mag iedereen anders doen. Dat kan iedereen anders doen. Dat wil iedereen anders doen. Open. Universele behoefte van apies. Universele behoefte van mensen. Universele behoefte van alle natuur waar jij een piepklein en in hetzelfde moment mega belangrijk deel van bent. Open. Ff stil worden. De juiste aandacht. De juiste intentie. De juiste actie. Samen. Vrije keuze. Open. Duurzaam leven. In alles. Niet te veel. Niet te weinig. Precies goed. Klasse. Grote kunst. Niet gemakkelijk. Wel eenvoudig. Het derde millennium. Ook in Groningen. Gewoon leven. Meer is het niet. Doe je mee?