Je kunt innerlijke energie die verbonden is met hinderlijke emoties transformeren via bewuste voeding (lichamelijk én geestelijk), coaching, therapie, meditatie en/of andere manieren die zelfinzicht bevorderen. Op deze manier(en) kan ook een eigen, actieve bijdrage worden geleverd aan gezondheid in geval van lichamelijke aandoeningen.

Deze kennis en ervaring is zo oud als de mensheid. Vanuit dit inzicht is het eigenlijk merkwaardig dat in opvoeding en onderwijs zo weinig aandacht wordt besteed aan zelfkennis en dagelijkse balans in lichaam en geest. De menselijke gewoonte om alles als van elkaar verschillend te benoemen neemt niet weg dat de ervaring van de werkelijkheid zonder woorden nogal feitelijk is, haha. Het geconditioneerde denken geeft subjectieve ervaringen en waarnemingen.

Met goed voelen, logisch nadenken en stil worden kun je aanvullende en nieuwe ervaringen krijgen. Andere gedachten geven andere resultaten. Het zijn slechts de menselijke gedachten die zweven. Gedachten zijn golfbewegingen met bepaalde effecten. Wanneer de mens haar/zijn zintuigen herontdekt is er meestal geen informatie van buiten nodig om exact te weten wat er aan de hand is. Zelf verantwoordelijkheid nemen. Hm. Nog niet zo gemakkelijk in een wereld waar zo veel gebeurt wat echt niet goed is/voelt. Het lijkt nuttig om dagelijks in lijn met de beschreven manier te leven. Dat zou zelfs een krachtige bijdrage aan wereldvrede en duurzame economie kunnen brengen. Meer transparante communicatie. Om op een hoger plan zelf en samen bewust via gedachten te realiseren zijn openlijke rust en stilte beleven (ten minste) net zo belangrijk als discussies, onderzoek en regels. Hm. Wereldbalans. Zou wel eens heel nuttig kunnen worden voor iedereen. Meer respect. Heldere visie in het moment. Zorgvuldige aandacht. Ontspannen humor. Dan behoort de mens niet langer tot de bedreigde diersoorten. Apies gunnen je dat van harte. Zo doorgaan als nu, dan gaat het echt niet goed met jullie hoor! Doe je best. Iedereen een beetje. Zo jong mogelijk mee beginnen. Het juiste leven is het juiste geven. De kunst van het creëren. Elk kind kan het leren.

Next Page →