Wanneer systemen groter worden volgen procedures, protocollen, regels en uitzonderingen. Met de mogelijkheid van steeds meer ingewikkeldheid en de kans dat de kwaliteit op een bepaald moment afneemt. Dagelijkse wakkerheid blijft belangrijk. De natuurwetenschappelijke én religieus spirituele inzichten hoeven elkaar niet tegen te spreken. Dat hangt er vanaf op welke manier je denkt en handelt. De bewustheid over de effecten van het eigen denken, bijvoorbeeld, is bij de meeste mensen nogal klein.

Wij apies zijn ons bewust van het feit dat dit voor mensen een lastig gebied is. En toch vinden we dat raar. Mensen kunnen toch denken? Als je iets wilt verbeteren kun je toch gewoon beginnen met je gedachten te veranderen? Waarom doen jullie dat zo weinig en bijna nooit? Merken dat resultaten veranderen als jij bewustere gedachten gaat maken opent een wereld aan mogelijkheden. Zonder dat er vooraf  garanties zijn. Elke seconde is verandering. Voel hoe dat in je eigen lichaam gaat en merk hoe zo ‘n eenvoudige oefening al leuke en soms erg nuttige effecten in je gevoelens kan geven. Anders denken kan het eigen, lichamelijk functioneren beïnvloeden. Gaan zweten door een kwartier mentaal te joggen? Wees voorzichtig en pleeg  in geval van twijfel eerst een arts als je met deze oefening wilt beginnen. Het is sowieso het best om rustig op te bouwen. De hartslag gaat ook omhoog als je een tijdje oefent in mentaal joggen. Werking van de oefening is mogelijk ook ondersteunend bij genezingsprocessen. Is natuurlijk en niet onlogisch.

Een vooraanstaand jurist zei eens: “als de regel de lading niet denkt, moet deze buiten toepassing blijven”. Een ontwikkeld mens laat zowel het hoofd als het hart spreken. Helder en wakker bewustzijn zijn kwaliteiten om (zelf) verantwoordelijkheid op te pakken. Kennis en goede intuïtie zijn ook van belang. Alles is van invloed. De mens die dit samen kan en mag leven is eenvoudig. Transparant voor zichzelf. Volwassen. Groot. Als je goed nadenkt kan je zelfs samen een wereldgedachte beginnen en uitvoeren. Vrede bijvoorbeeld. En ander goede dingen. Het denken zelf is best een aardig instrument om samen ruimere werkelijkheid te ervaren. Innerlijke rust en vrede is een aardige pamfletto als leidraad voor elke (wereld)burgerinburgeringscursus. Vind jij dat ook? Even doormailen over de hele wereld en uitvoeren. Samen de dag echt nieuw beginnen. Zo klaar. Als iedereen het echt wil. Innerlijke rust en vrede. Gezondheid. Balans. Open. Veilig. Vrolijk. Goed leven. Deze tekst mag met en/of zonder bronvermelding worden doorgestuurd. Hoe meer, hoe liever het voor jullie en ons in de wereld kan worden. Prettige zondag verder, deze tekst kwam uit hoofd én hart van apie einstein, mede namens de hoofden en harten van alle andere apies. Wetend dat elk mens in de kern exact hetzelfde wil. Rust en vrede. Dat is erg goed voor jullie eigen gezondheid. Je kunt met diep voelen én handig denken vaak veel meer leuke dingen realiseren dan jij je bewust bent. Het is gewoon een kwestie van aandacht en oefening. Je bent beslist niet slechts jouw denken. Je bent zo veel groter. Iedereen? Ja. Is dat zeker? Dat bepaal je zelf. Als je groot wordt. Los van je gedachten.

Next Page →