Wanneer jij de stromen in het eigen lichaam ervaart kan er toenemend bewustzijn ontstaan over de fysieke, de mentale en de emotionele patronen. En over de invloeden van buiten.

Dit toenemend bewustzijn kan soms lastig te hanteren zijn in het dagelijks leven. Tenzij jij zelf en de anderen in de omgeving deze ervaring kennen en bewust hanteren. Eerst puur zijn. Dan pas gedachten maken. Dat is de kunst. Het is een nuttige ervaring voor jong en oud. Er komt meer ontspanning naarmate mensen meer hun “ware zelf” kunnen zijn. Dat ware zelf zit niet in het hoofd. Dat ware zelf is ook niet beperkt tot het fysieke lichaam. Er is meer. Een feitelijke ervaring. Elk mens heeft het in zich. Gewoon doen!

Apie einstein ziet bewust toenemend bewustzijn als voorwaarde voor betere gezondheid en een meer duurzame manier van leven. Stromen. Zijn. Dat is niet zweverig. Dat is de meest concrete, grensoverstijgende ervaring die je als mens kunt hebben. Toenemend ervaringsbewustzijn over het ware zelf herstelt ook het contact met de eenheid en bezieling in al het leven. De mens maakt nog steeds veel meer kapot dan nodig is. Meer ervaringsbewustzijn over de samenhang in alles kan als oefening starten door erover te mediteren. Door stil te worden. Hoger bewustzijn volgen geeft vaak eenvoudige inzichten om de kwaliteit van het leven praktisch te verbeteren. Grote dingen. Kleine dingen. Alles in van belang. Alles is van invloed. Actief bewuster voelen en ruimere ervaringen doen kunnen helpen om bestaande beperkingen te overstijgen. Zelfbeïnvloeding is niet zo raar als nu nog vaak wordt gedacht. De meerderheid van de mensheid doet de hele dag niets anders. Geconditioneerd. Onvrij. Het denken zelf kan vaak nog veel handiger, leuker en effectiever worden benut. Eerst even stil worden. Bewust. Ervaren. Het ware zelf is niet de psychologie daarover. Het ware zelf is niet het lichaam of de biologie daarover. Het ware zelf kan slechts worden ervaren. Het ware zelf is in duurzaam gevoeld contact met licht en energie. Je kunt dat heel gewoon, heel natuurlijk ervaren. Bezield leven. Helder en stil. Vrolijk en uitbundig. Geen tegenstellingen. Niet moeilijk. Een kwestie van ontspannen, rustige en zorgvuldige aandacht. Aandacht in zijn. Zonder onnodige tussenkomsten van het denken. Vrij.