Bij apies is het thema seksualiteit geen probleem. Seksualiteit maakt deel uit van het leven en hoeft niet als afzonderlijk thema te worden benoemd. Apies zijn vrij van de conditioneringen die zij als mens nog hadden. Zij hoeven niets (meer) te benoemen. Alles is. Bij apies is er dus helemaal geen probleem.

Zelfs mensen zien wij niet als een probleem. Behalve dat de mens zelf het probleem is natuurlijk. Het stroomt van hoog tot laag in de menselijke gedachtestromen naar de seksueel gevoelige gebieden. Sex. Waanvoorstellingen, taboes, routines en overtredingen. Waanvoorstellingen die door de gedachten in stand worden gehouden. Waanvoorstellingen die mensen zelfs vaak als “ware identiteit” ervaren. Waanvoorstellingen die uit na├»viteit en onbewustheid in stand blijven en, soms met enig tegenspartelen, steeds weer worden overgedragen.

Schijnbaar sensationeel gedoe. Feitelijk doodsaai ten opzichte van de hogere sexueel-energetische kwaliteiten die elk mens in zich heeft. Apies kunnen daar vanuit hun herinnering aan het mens zijn met mededogen op terugkijken. Zolang van hoog tot laag en andersom dit niet vatten, zullen stress, oorlogen en vooral ook ziekte de mens blijven teisteren. Individuele en collectieve onbewustheid/liefdeloosheid zijn de werkelijke oorzaak van kanker? Het zijn niet de minsten onder de mensen die deze mening delen. Delen met de natuur. Vind je deze tekst een beetje moeilijk? Leun dan eens achterover. Voel. Kijk. Ervaar helder. Zonder te interpreteren. Er is geen theorie die de ervaring van complete werkelijkheid kan bevatten. Gelukkig maar. Verlichting is er al. Net als seksualiteit. Het vraagt soms om wat oefening om dat ook daadwerkelijk te beleven. Gewoon. In stilte ademen. Alles is van invloed. Alles is (met elkaar) verbonden. Heel. Je bent vrij.