Bewust, op een lichamelijk en geestelijk ondersteunende manier, uit balans gaan is prima om vervolgens krachtiger in balans te komen.

Balans in de zin van stilte en beheersing van lichaam en geest wordt gedemonstreerd door de Yogi in meditatie. De positieve effecten van meditatie in combinatie met in de natuur zijn en goede, zuivere voeding hoeven niet besproken te worden. Zo klaar als een klontje. Helder. Licht.

Meer bewuste, goede balans betekent ook dat mensen meer helder gaan voelen en waarnemen. Het contact met de eigen zintuigen is in het geweld van een paar honderd jaar tamelijk eenzijdig individueel en collectief denken toch wat onderbelicht gebleven. De grotere, nog niet door iedereen ervaren beweging gaat ondertussen rustig door. Bewustzijn. Onveranderlijk. Niet tegen te houden. Het wiel van de tijd. Altijd in beweging. Innerlijke rust en vrede. Goed zintuiggebruik moet worden aangeleerd. Dat is moeilijk wanneer mensen het bewuste contact met de rijkdom aan informatie die het eigen lichaam, direct en via de hersenen, kan doorgeven. De mens heeft toegang tot veel meer bewustzijn en andere manieren van denken dan het soort denken dat analytisch wordt genoemd. Mensen zijn door apies bij de soort “minkuukels” ingedeeld.