De mens is pas volwassen als hij tijdens het leven, vierentwintig uur per dag, elke seconde, als eerste de totale, spirituele realiteit in alles ervaart. Daarna het eigen lichaam en de te voelen verbinding met alles om zich heen. Met bewustzijn en overzicht over sentimenten en gedachten die niet ondersteunend zijn voor kwaliteit van leven. Een duidelijke ervaring. Daarbinnen wordt de eigen gezondheid als vanzelf goed onderhouden.

Moeiteloosheid en meesterschap ontstaan niet zo maar. Er is geen toeval. Toeval is een fictie van de menselijke geest. De geest die onvoldoende verbonden is met de ervaring van de directe werkelijkheid. De geest die te vaak te eigenzinnig, te los van de fijnzinnig voelend menselijke vermogens denkt te kunnen functioneren.

Om zuiver te ervaren moet het ego waaronder al het eigen denken steeds weer worden losgelaten om meer bewustzijn te krijgen. Steeds weer de eigen begrensdheid in het denken zelf overstijgen. Tot er niets meer te overstijgen valt. Meer bewust zijn kan zich ontwikkelen naar hoger-, en zelfs superbewustzijn. Het hoger bewustzijn structureel toelaten in het eigen systeem geeft geen garanties voor gezondheid en bevrijding. En toch is het theoretisch de enige mogelijkheid die duurzame oplossingen voor problemen geeft. Bevrijding van binnenuit. Heel natuurlijk. Volwassen (wereld)burgers. Samen. Is vast wel een inburgeringstraining voor te verzinnen.

“De herontdekking van het ware zelf” is een recente publicatie van een psychiater. Al die miljarden ware zelven samen moeten zo langzamerhand wijs genoeg zijn om een meer harmonieuze wereld tussen mensen en de overige natuur te realiseren? Toch? Het is niet goed als de natuur zo structureel ernstig onder de druk van menselijk handelen moet lijden. Ik doe mijn best om zelf zo weinig mogelijk milieuschade aan te richten. Zo veel mogelijk buiten zijn, weg van al die milieuherrie van het stedelijk gebied. Gewoon lopen. Niets mis mee. Niet nemen wat niet werkelijk nodig en schadelijk is.

Voor de normaal sensitieve mens is het moeilijk als er eigenlijk nergens meer natuurlijke rust lijkt te zijn. Al die impulsen. Al die energieën. Al dat geluid. Dit probleem is groter dan de meerderheid van de mensen zich op dit moment bewust is. Het wordt eenvoudig niet gevoeld. Dat verandert nu. Onder de oppervlakte. Wereldwijd. Meer (innerlijke) rust en bewuste kennis van verschillende bewustzijnsniveaus die je als mens kunt hebben, geven je misschien meer keuzemogelijkheden voor een betere toekomst. Voor jezelf. En voor de volgende generaties. Ontspanning. Zijn. Bewust. Blij.

De herstelde verbinding tussen het zogenaamde maan- en zonnedenken van oost en west. Waarna het individueel en collectief menselijk bewustzijn het licht direct en duurzaam ervaart. Eenvoud siert de meester. Jij bent de meester!

Grootse stellingen. Pleidooi voor meer algemene kwaliteit van (werk)leven(s). Je kunt leren sowieso beter te worden in het vinden van manieren waarop juist het eigen denken kan transformeren naar een fijnzinnig instrument. Een instrument van perfectie. Zo denken werkt in het algemeen ook door op de materiële werkelijkheid. Gedachten kunnen duizenden kilometers verderop worden gevoeld. En soms worden ze zelfs letterlijk ontvangen. Dat is niet raar. Dat is gewoon te verklaren. Telepatisch energetisch netwerk is de volgende, logische stap in de wereld van politiek, wetenschap, economie, mens en maatschappij. Synthese. Gewoon door wat handiger te denken. Wereldwijd.

Wereldleiders mogen via internet veel nadrukkelijker gaan uiten dat het de bedoeling is om het als mensheid in het geheel wat aangenamer te maken. Dat zal een positief sneeuwbaleffect hebben. Kom op Rutte. Ook u Samsom. Pechthold, Roemer, Sap en alle anderen. Laat de wereld maar zien hoe goed Nederland is. Als jullie ‘s ochtends beginnen met de intentie om harmonieus te leven en samen te werken. Net als apies. Ook al is er bij ons ook wel eens wat hoor. Maar niet zo structureel benedenmaats als bij mensen. Dat wil ik hier toch wel ff kwijt!

Ook deze tekst mag met alle plezier verder worden verspreid.

Fijne dag, met vriendelijke groet, apie einstein