Freud voerde elk thema in het mensenleven terug op uitingen van seksualiteit in de zin van verstoringen in de creatieve energie.

Hij werd later algemeen verguisd. Dat vindt apie einstein nogal onverstandig.  Neuroses en zelfs verschijnselen die door  “moderne” psychologen en psychiaters als pathologisch worden betiteld kunnen met logisch nadenken, mediteren en voelen en honderd procent goede voeding, meestal heel direct en fundamenteel worden aangepakt. Mensen moeten niet zo gewichtig doen en serieuze onderwerpen daardoor uiterst beperkt benaderen. Kleinzielig zelfs. Dan lossen problemen natuurlijk nooit op. De ziel is oneindig meer omvattend dan de menselijke geest en het menselijk lichaam. Dat de wetenschap pogingen om inzicht te krijgen in objectieve waarheid uit onmacht en/of luiheid heeft gestaakt wil natuurlijk niet zeggen dat de ziel niet bestaat.

Nauurwetenschappelijk, esoterisch, religieus en spiritueel gezien is het geheel één massa van zinderende energie. Om te ervaren hoe het echt is hoef je slechts het denken even achter te laten. Dat geldt overigens voor elk onderwerp in het leven.  Je kunt het eigen denken zelfs gebruiken om gewenste ervaringen sneller binnen bereik te brengen. Denk maar eens aan een van onderen opkomende energie die prettig door je lichaam komt, door het hart gaat en frisse kracht aan het brein geeft. Voel maar. Ervaar maar. Vertrouw er maar op dat je nooit meer krijgt dan je op dat moment kunt hanteren. Ook al is er geen enkele garantie. De ziel leven is niet altijd ongevaarlijk. Net als deelnemen aan het verkeer of het ondergaan van een medische ingreep. Veel plezier!