Een neurologe krijgt een hersenbloeding waardoor haar linkerhersenhelft totaal uitvalt. Zij beschrijft zuiver geluksgevoel en de energetische ervaring vanuit de rechterhersenhelft. Dit tijdens een herstelproces dat jaren duurt.

Het is niet vreemd dat een neuroloog het “Nirwana” in de hersenen positioneert. De werkelijkheid is natuurlijk dat het alomvattende, dat vanuit de linkerhersenhelft geredeneerd aan de rechterkant te vinden is, feitelijk overal is.

De vroegere zogenaamd verlichten maken dit mee. De moderne mens kan dit ook ervaren. Door toenemend begrip en ervaring. Het is een kwestie van tijd en rustige aandacht voordat dit voor iedereen geldt. Het vraagt een grondig reinigingsproces van lichaam en geest. Dit wordt ook wel global change of consciousness genoemd. De wereldwijde verandering in het bewustzijn. Voor het uiteindelijke effect maakt het niet uit of je dit als een evolutie of als een daad van genade van de schepper ervaart. Een evolutie die zo maar, in één seconde kan plaatsvinden, wordt ook wel eens als bedreigend of als revolutie ervaren. Aandacht. Rust. Zorgvuldig ervaren. Klassieke waarden in een nieuwe vorm. Zijn. En dan pas nagaan of de volgende onzinnigheid die je van plan was te gaan doen werkelijk relevant is. Het is een manier van leven.