Het bewust openen van het hart betekent zonder angst en emotioneel open zijn. Dit proces kan diepgaande, mentale, emotionele, spirituele en/of fysieke effecten geven.

In verschillende tradities wordt via aandachtsmeditatie of geleide fantasie gewerkt met het bewust openen van het hart. Sommigen noemen het de hartchakra.

Collectief het hart van binnenuit openen draagt mogelijk bij aan het verminderen van gezondheidsproblemen bij mensen die juist in dit gebied problemen kennen. Omdat we als energetische wezens nu eenmaal feitelijk met elkaar zijn verbonden. Deze doelgerichte actie kan zelfheling stimuleren door als hartpatiënt ook zelf wat aandacht aan dit aspect van het leven te besteden. Toen een mannelijke verschijningsvorm van het type homo sapiens Gronginganae – type “ruwe bolster, blanke pit” – tijdens een oefening (enige) verlichting ervoer én aanvoelde hoe dit principe werkt volgde de volgende, Einsteiniaans eenvoudige uitspraak:”Dat is ja zo logisch als kut”. De vreugdetranen stonden hem liefdevol en teder in de ogen.

Next Page →