Het gevoel dat hoort bij het woord geloof is te ervaren. Ervaren. Geen zelfstandig naamwoord. Jij kunt ten diepste geloven dat het mogelijk is om volledig bewustzijn te realiseren via ontvangst van het geschreven woord. Dat geeft je de enig mogelijke ingang naar het werkelijk ervaren.

Je kan deze (theoretische?) mogelijkheid ook nog heel eenvoudig verklaren door onze directe verbinding via de kleine deeltjes. De mens houdt van zekerheid. Geloof kan naar zekerheid leiden. Zonder geloof zou er waarschijnlijk geen inspanning worden verricht om te ervaren.

Mensen houden het graag concreet. Richt de aandacht stelselmatig op de werkelijkheid. De werkelijkheid lijkt dat de werkelijkheid steeds verandert. In werkelijkheid kan het zijn dat juist jij degene bent die steeds verandert. Bijvoorbeeld omdat je bereid bent om te leren. Nieuwe ervaringen kunnen ook nieuwe waarnemingen geven. Het grote nieuws is misschien dat niets werkelijk in staat is om te veranderen. Dat schijnvertoningen worden doorzien en terzijde gelegd is natuurlijk een heel ander verhaal. Of niet?