De natuurwetenschapper die uitlegt dat alles feitelijk één mini energiedeeltje is dat zo oneindig snel en zo oneindig krachtig beweegt dat het de manifestatie van de totale kosmos is, inclusief jou en mij, heeft honderd procent gelijk. En hij snapt er helemaal niets van.

Hoe denkt de mens iets volledig te kunnen begrijpen wanneer er op voorhand allerlei ideeën en overtuigingen over de volkomen realiteit zijn gevormd? Het begrip kan eenvoudig nooit boven de werkelijke ervaring staan. Deze “filosofie van waarheid” kan door geen enkel inzicht worden ontkracht. Het is de hermetische filosofie van volkomen liefde. De werkelijkheid die geen tegenstellingen maakt door deze te denken.

De ware liefde heeft niets met het mens zijn alleen te maken. De mens die de wereld wèl op die manier beleeft, is chronisch onbewust. Ernstig ziek. Ko(s)misch schizofreen. Zonder het te weten. Deze tekst is niet bedoeld om iets uit te leggen. Wanneer je de woorden als start van een nieuwe ervaring kunt accepteren, volgt de ervaring van volkomen eenheid vanzelf. Vroeger of later. Op jouw eigen, unieke manier. Er is iemand die heel veel van jou houdt.