Rust en ontspanning zijn voorwaarden voor volkomen inzicht. Begrijp dat volkomen inzicht slechts mogelijk is wanneer er geen gedachten zijn. Wanneer er niet gesproken wordt. Wanneer het commentaar op jezelf en al het andere is verstild.

Wie maakt jouw gedachten? Als jij dat bent, dan is het ook eenvoudig om ermee te stoppen. De eerstvolgende gedachte bepaalt de verdere loop van de geschiedenis. Als jij niet degene bent die jouw gedachten maakt? Dan is het misschien tijd om erachter te komen wie dat wèl doet.

Uiteindelijk zijn er twee hoofdvormen in de menselijke gedachtewereld. Er bestaan de eeuwige gedachten van volkomen inzicht, hoger bewustzijn, helderheid en liefde. Vanuit het besef dat wij op dit moment volledig met elkaar in verbinding zijn. Dat wordt normaliteit genoemd. De andere vorm is tijdelijk en gebaseerd op angst, schijnbare eenzaamheid en het afgescheiden zijn van het geheel. Deze gedachten zijn irrealistisch. Het fundament voor schijnbaar verdeelde mensen en een schijnbaar verdeelde wereld. Deze gedachten geven gegarandeerd gesodemieter.