De ruimte die ik jou geef, geef ik mijzelf. Dat wat ik aan ruimte bij iemand wegneem, beperkt de eigen ontwikkeling. Een direct, meestal heel subtiel effect. Met grote gevolgen op de lange termijn.

Wanneer ik mij op beperkt denkniveau een model van de werkelijkheid voorstel, dan zijn dat een oneindig aantal cirkels om elkaar heen. Bollen kan ook. Voor het denkend verstand worden vier of meervoudig ruimtelijke dimensies al snel te veel. Het uitdagen van het denkend verstand: “Kom op joh, denk ruimte en wordt realistisch”.

In de volkomen stilte komt het inzicht vanzelf. Van andere orde dan het denken in de waan van de dag. Een oneindige hulpbron. Ontmoet deze hulpbron in de binnenste cirkel. Respect voor ruimte. Het wonder gebeurt wanneer mensen samen zijn en elkaar bewust in deze ruimte aanwezig laten. De samenwerking die dan kan ontstaan, gaat alles te boven. Concrete mogelijkheid. In de mens zelf en samen. Steeds meer bewust. Elkaar steunend zonder ruimte weg te nemen. Respect. Respect voor ruimte.

Next Page →