Soms is een mens op. Opgebrand. Uitgeblust. Lichaam. Geest. Bekende schemertoestand in de ontwikkeling van mensen. Fysiek? Geestelijk? Het omgevingsmilieu? Alles is van invloed. Uiteindelijk speelt niets van buiten een werkelijke rol van betekenis.

Als je jouw doorgaande desintegratie wilt stoppen, blijf dan eenvoudig. Licht. Wie ben je anders dan een vorm van verdichte energie? Een lichtwezen. Inderdaad. Dit heeft net zoveel met new age als met praktische natuurkunde te maken. Een hulpmiddel kan soms enig nut geven. Het hulpmiddel zelf is nooit objectief waar. Dit geldt ook voor formele religie, yoga, new age, een medische ingreep, besturingssystemen en andere regels.

Alles is manifestatie van hetzelfde, wetenschappelijke principe. Hoe grappig dat juist de zogenaamd hoogwaardige, moderne wetenschap, niet in staat is om te verenigen. Dat geldt ook voor de meeste managers en politici. Dan blijft alles dus ver onder de mogelijke maat functioneren. Objectieve achterlijkheid. Heb mededogen met deze mensen. Voor echte samenwerking zijn zelfkennis en de wil om werkelijkheid te ervaren nodig. Overgave. De werkelijke “macht” ligt bij de wijze meerderheid. Bij jou en niemand anders. Doe het gewoon. Gun het jezelf. Geen tegenstellingen toestaan. Is slechts uiterlijke schijn. Blijf betrokken en onthecht, dan is jouw dag vol liefde.