Organisatie is de hoogste graad van bewust zijn. De organisatie is volkomen. Volkomen transparant. Er kan geen seconde worden verspild aan onbewuste onzin. Bewust plezier maken in werk is natuurlijk van heel andere orde. Er wordt, door degenen die menen daar plezier in te hebben, aandachtig geluisterd naar anderen die menen plezier te maken door iets te zeggen.

Alles wat in de vorm van een directe opdracht komt, wordt sowieso genegeerd. Of opgevolgd. Dit al naar gelang de aard van de situatie. Dat geldt ook voor al het overige in communicatie. Het volkomen besef van de zuiver symbolische betekenis van woorden. Dat waar wel energie op moet worden gezet, wordt intuïtief gedaan. Daar hoeft geen woord aan te worden verspild. Iedereen kent de eigen plek en verantwoordelijkheid in het geheel. Voor zover er al sprake kan zijn van menselijke verantwoordelijkheid, is dit de enige verantwoordelijkheid.

Ontspannen, helder en alert. In spanning is bewustzijn als de parel voor het zwijn. De hoogste graad van organisatie. De universeel bewuste mens. En net die ene mens maakt het verschil. Die ene mens, beste ex-dummy, die ene mens ben jij. Ik wens je een dag vol van liefde, helderheid en ontspanning. Geef je over aan het innerlijk niveau dat voor jou de hoogste vorm van organisatie is. Heel eenvoudig.