Elk mens heeft, ook spiritueel gezien, een duidelijke opdracht. De grenzeloze idioterie om de religie van de economie en andere, nogal platte wetenschap en verdere dagelijkse gewoonten te omarmen, kan een verstoring geven van deze natuurlijke opdracht. De mens wordt dan letterlijk een minkuukel van onbewustheid en stupide zelfgenoegzaamheid.

Jij en ik zijn die wat saaie en hinderlijke ontwikkelingsstoornis voorbij. Het wordt dan in het algemeen als gepast beschouwd om mededogen te demonstreren. Mededogen voor minkuukels. Zonder er ooit nog van afhankelijk te hoeven zijn. Die afhankelijkheid van pillen, poeders en andere hoge geneugten van de zogenaamde welvaartmaatschappij. Dat mini-deeltje van het totaal is het enige dat helemaal niet zo wel vaart. Als we eerlijk en oprecht durven te zijn. Als wij ons nergens mee bemoeien gaat het prima met de rest van de natuur en zelfs de hele kosmos. Alleen als er minkuukels aan te pas komen, hm, ………………. heel merkwaardig. Heel ernstig.

Aan dat wat niet wel vaart, kan soms beter geen enkele aandacht worden besteed. Ik heb eens drie maanden achter elkaar geen enkele aandacht besteed aan “mijn” chronische aandoeningen. Tientallen jaren strijd in één klap genezen. Met de praktische (levens)inzichten die het gaf, als bonus naar de toekomst. Welbevinden. Laat het woord ogenblikkelijk los en ervaar. Ik wens je juist vandaag, de rijkste dag van je leven.