Ik heb me voorgenomen om me iets minder aimabel op te stellen. Eerder ben ik een relatief aimabel, weinig intelligent en (vrijwel) alles wetend mens. Dat mag een nuttige eigenschap zijn bij weddenschappen, als vader, therapeut, coach en werknemer, voor mijzelf is het leven dan toch wat beperkt.

De minder aimabele opstelling doet het goed. Steeds meer mensen die mij mijden als de pest. Heerlijke rust. Geen gezeur van anderen aan het eerder, veelgeplaagde hoofd. Ik zeg gewoon wat me voor de bek komt. Meestal met een hoog, praktisch bruikbaar waarheidsgehalte.

Een Nederlander die werkelijk een eigen inspanning over heeft voor de gezondheid? Dat is een unicum. De meesten willen niet eens begrijpen. Oordelen op basis van leuterkoek en een paar honderd jaar “kennis”. Zelf nadenken? Luiaards zijn daar niet voor in de wieg gelegd. Zij laten zich bij voorkeur tot het graf verzorgen. Mijn iets minder aimabele opstelling bevalt me. Elke seconde is van leven en dood. Wat humor is dan wel handig. Ik ben niet degene die problemen maakt. Jij wel?