Ook biologie is een benadering van werkelijkheid. Niet de werkelijkheid zelf. Het is soms wat lastig om jongens¬†en meisjes die zich helemaal hebben “gespecialiseerd” in DNA, uit te leggen dat wat ze menen te zien, toch echt iets anders is. In het DNA ziet de wat bewustzijn betreft iets meer ontwikkelde, een heel nauwkeurige beschrijving van de (menselijke) geschiedenis. De verlichte ziel lacht zelfs om deze laatste¬†zienswijze. Zoals bekend, de menselijke beleving van tijd, is de grootste illusie.

De geschiedenis van niet geheelde of in elk geval niet goed begrepen, oude wonden in het denken zelf, vooral in de emotionele sfeer, achtervolgt de mens. Wanneer deze wonden blijven bestaan, wordt niets fundamenteel opgelost. Wat jij mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel volledig oplost, is fundamenteel opgelost. Dan kan iets niet meer terugkeren. Ook niet in een andere vorm.

Genezing of heelwording op dit niveau, bevrijdt elk mens. Zieke conditioneringen kunnen niet langer erfelijk, via de lijn van bewuste of onbewuste projecties, worden doorgegeven. Biologie kan in de toekomst een interessant vak worden. Hoewel ik de laatste ben om voor afzonderlijke vakken te pleiten. Het voorgaande geldt voor economie en handel, het gebruik van (vreemde) talen, rekenen, therapie, theologie en rechten. Anders zou het immers niet werkelijk zijn?