Werkelijk begrip voor een ander mens, een dier, een bepaalde situatie, is niet slechts begrijpen. Nodig is het vermogen om jezelf volledig achter te laten en die ander of dat andere, helemaal te worden. Dat hoeft niet lang te duren. Heel even helemaal compleet doen, is ruim voldoende.

Werkelijk begrip vraagt om niet oordelen. Niet oordelen is heel moeilijk. Voor de mens. Ik geef je iets dat kan helpen om volkomen oordeelloos te zijn. Als je dat wilt natuurlijk. Niet oordelen is een negatief geformuleerde opdracht of uitnodiging. De meeste mensen vinden dat niet zo leuk. Ze begrijpen dat niet oordelen helemaal vrij kan maken. En toch blijft het meestal bij goedbedoelde en weinig geslaagde pogingen.

Hoe kan jij deze negatief geformuleerde uitnodiging, leuk en uitnodigend maken voor jezelf? Op zo ‘n manier dat je er werkelijk enthousiast van wordt? Op een manier dat het ook werkelijk door jezelf wordt bereikt? Niet oordelen betekent wel ……………………………………………………… Als je deze invuloefening even helder maakt voor jezelf en uitvoert. Dan wens je een dag als nooit tevoren. Tevoren ………, hm. Toveren?