Weergaloos goed. Soms is het heel leerzaam om niet de letterlijke betekenis van een woord te kennen. Ik heb geen flauw idee wat er in de woordenboeken allemaal achter weergaloos staat. Om heel eerlijk te zijn, wat er op dit moment bij “goed” staat genoteerd, is mij ook niet bekend. Zal morgen toch wel weer iets anders zijn. Mogelijk dat er één woord is waarbij dat anders is. Alle andere woorden zijn sowieso subjectief.

Woorden bestaan uit lettertekens. Tekens. Signalen. Figuren. Het woord letterlijk wordt op onbewust niveau nog wel eens verward met begrippen als waar en werkelijk. Zelfs die woorden zijn per definitie nooit letterlijk waar. Het geeft meer ontspanning in de wereld, wanneer dit voor iedereen helder is. Letters, woorden, zinnen, nota ‘s, instructies, wetten, etc., zijn in werkelijkheid nogal figuurlijk. Dat geldt dus ook voor diagnoses.

De weergaloos goede communicatie die dan ontstaat. Het downloaden van automatismes als het denken in termen van ziek en gezond, kan achterwege blijven. De mens haalt de meest vreselijke zaken naar binnen. Beelden, geluiden, gevoelens en heel vervelende emoties. Kwaliteitsbewustzijn is in dit verband niets meer dan een soort antivirusprogramma. Een tijdelijk correctiemiddel, met praktische verwijzingen naar waarheid. Waarheid dat als woord nooit letterlijk waar is. Hoe eenvoudig. Jij bent weergaloos goed.