De door velen gedroomde droom van een energetisch verbonden universum blijkt op een bepaalde manier gewoon waar te zijn. Dat geeft meteen de logische verklaring voor het feit dat het de mens niet lukt de totale werkelijkheid te begrijpen en te ervaren, zolang uitspraken en ervaringen, op fragmenten van die veel meer omvattende werkelijkheid zijn gebaseerd.

De totale ervaring van werkelijkheid is zo groot als het universum zelf. En niet groter dan een minuscuul energiedeeltje dat voor de meeste mensen niet zichtbaar is. Door sommigen wordt dit een soort agnostische, door de natuurwetenschap gevoede beschrijving van het goddelijke genoemd. Mij best, ik ben een liefhebber van waarheid en die valt meestal het best te beleven wanneer iedereen stil is en niet denkt.

De missing link, het ontbrekende puzzelstukje dat elk mens wel eens in zichzelf kan ervaren, is natuurlijk verbonden met werkelijkheid. Werkelijkheid kan worden ervaren, door oprecht te leven. Wakker. Helder. Eerlijk. Door de schijn te leren herkennen als schijn en deze achter te laten. Gewoon, geen energie op schijnvertoningen, dan verdwijnen deze vanzelf. Dit is ook de basis voor elk (spiritueel) principe van genezing en heelwording. Een eenvoudige staat van zijn die nooit dezelfde is.