Kan jij je tenen voelen? Nu? Natuurlijk kan jij dat. Als je tenen hebt natuurlijk, dat kan ik niet zeker weten. Kan je in hetzelfde moment je schenen voelen? Dus je tenen en je schenen? Nu ook je schouders en je lever erbij? Voel maar hoe dat is, je tenen, schenen, schouders en ook de lever voelen. Zeg er maar bij dat je van ze houdt, dat wil nog wel eens een onverwacht bijzonder effect geven.

De volgende is wat moeilijker. Het hele lichaam met alles wat er in, op, aan en/of bij bungelt. Alles voelen. De kleinste delen van de kleinste cellen ook natuurlijk. En herhaal nog maar even: “ik houd van je”.

De mens die het lichaam niet voelt beschikt over een zak met botten die vaak lastig wordt gevonden. Een lichaam dat nog maar één functie lijkt te hebben. Het verplaatsen van het hoofd. Alsof iemand daar op zit te wachten. Wat mij betreft hoef je het lichaam daarom niet te voeden en te onderhouden. Als ik mijn lichaam niet voel, dan stop ik acuut. Dan is er namelijk iets heel ernstig mis. Met mij.