Eenheidsbewustzijn is het samenleven van mensen, met ieders unieke kleuren, die directe toegang hebben gevonden naar het volkomen bewustzijn. De contacten tussen deze mensen gaan soms iets anders dan gebruikelijk. In de eerste plaats is er de vrije, geestelijke ruimte, waar men elkaar met respect en in alle openheid ontmoet. Direct fysieke aanwezigheid, is lang niet altijd noodzakelijk.

In de tweede plaats geldt dat, wanneer deze mensen elkaar wel fysiek ontmoeten, er soms bewust een moment wordt ingelast om even af te stemmen. Een gangbare uitdrukking is: “laten we even bewust afstemmen”. Hoewel dit voor degenen die directe toegang hebben naar totaal bewustzijn natuurlijk helemaal niet nodig is, wordt dit ritueel vooral ingelast om anderen te helpen dezelfde ervaring te doen.

Als elke vergadering, elke zakelijke transactie en elk menselijk gesprek op dezelfde manier zouden worden ingeleid ………………………………….. inderdaad dan was het snel over met al dat onnodig gesodemieter in de wereld. Samenwerkingsverbanden waarbij alle betrokkenen en ook het algemeen belang, altijd krachtiger worden. Niet noodzakelijk spectaculair. Wel eerlijk en waar. Eenheidsbewustzijn.