In drie dagen een mens geheel opnieuw opbouwen? Dat is ooit gezegd. Niet door de minste. Moet kunnen lijkt me. Tenzij de aandacht verslapt. De aandacht die verslapt. Heel gevaarlijk. Bloedlink. Kan vreselijke gevolgen hebben. Wanneer de aandacht verslapt. Een leven kan zomaar voorbij zijn. Omdat er geen aandacht is geweest. Of omdat niet geleerd is hoe, waarom en waarop de aandacht te richten.

Er is misschien maar één onderwerp dat blijvende aandacht verdient. Van geboorte, tot dood, er voor en er na. Tijdloos bestaan. Realistische eeuwigheid. Het is onverstandig om ook maar iets of iemand met minder dan volledige aandacht te ontmoeten. Dan kan je beter thuisblijven. Het is zeer onverstandig om iets of iemand van de volledige aandacht en het respect dat daar bijhoort uit te sluiten.

Drie dagen. Drie dagen aandacht kan al het vuil in de zieke lichamen verbranden. Een mogelijkheid. Garanties bestaan niet. Aandacht wel. Drie dagen. Probeer maar eens. Als je tijd hebt natuurlijk. Ik heb alle tijd. En aandacht ook. Er wordt in liefde, rust en met een zekere, onthechte nieuwsgierigheid gewacht. Hoe lang zal hij er over doen? En zij? Hoe zal dat precies gaan. Heel spannend. Ook al ligt het resultaat op voorhand vast. Aandacht. Drie dagen. Hm, zal me benieuwen wat jij daar van bakt.

Next Page →