Je kunt alleen volledig helder zijn, als en wanneer je schoon bent. Mentaal. Fysiek. Emotioneel. Spiritueel. Schoon. De ervaring dat nietss alles is, wordt volledig belichaamd. Geen gedachte. Geen emotie. Geen lichaam. Geen spiritualiteit. Waarom? Omdat gedachten, emoties, de beleving van het lichaam en spiritualiteit, niets meer zijn dan combinaties van reacties op, en opvattingen over, de werkelijkheid.

Ik ben schoon, ik weet niets en stel me volledig open voor de direct te ontvangen en dus te ervaren werkelijkheid. Of dat op dit moment helemaal waar is, maakt niet uit. Het is een nuttige gedachte. De gedachte die het elke seconde weer en meer mogelijk maakt om volledig vrij te zijn. Te leven als geen ander. Er is geen ander.

Doe maar eens vandaag. En verbaas je misschien over je eigen, steeds weer en meer toenemende vrijheid. Je toenemend welbevinden. Je verder toenemende gezondheid. Je spontane inzichten “van binnenuit”. Je weet alles al. Ook al durf je het misschien nog niet altijd te geloven. Ik wens je dat je in deze ervaring ook de grootst mogelijke liefde mag ontmoeten. Gewoon. Omdat het de grootste liefde is die bestaat. Dat is alles. Niet lullen maar poetsen. Schoon. Heel eenvoudig.