Het reukorgaan tot ontwikkeling brengen is geen vak op de basisschool. Gebeurt dat wel, dan bestaat er binnenkort geen kanker meer in de wereld. Alles wat kanker kan verwekken en ook de eventuele kanker zelf, is heel duidelijk te ruiken. Ik zie ons al snuffelen langs de schappen in de winkels. Op straat en in de huizen. En de werkplekken natuurlijk.

Tijd om eens een dag wat extra aandacht aan het reukorgaan te geven lijkt me. Ruik wat je ruikt, de hele dag. In het begin vooral zonder ergens ook maar enige interpretatie aan te geven. Gewoon leren ruiken. Dat is de gemiddelde mens niet gewend. Zo kunnen miljarden mensen in ziekmakende omgevingen zijn. En het vreemd vinden dat er na verloop van tijd ziekte ontstaat.

Het zintuig is in staat te om te helpen ervaren wat werkelijk is. Voor illusies is geen tijd. Zelfs niet voor die van de wetenschap. Een illusie is een illlusie. Elk weldenkend mens zou het er misschien mee eens kunnen zijn dat het onzin is om tijd te besteden aan onzin. Hoewel, ik vrees dat het bij de mens wel weer op discussie zal uitdraaien. Dat ruikt natuurlijk heel beroerd.