Lees even heel langzaam. Nog iets langzamer alsjeblieft. Voel hoe het in de buitenkant van je lichaam voelt. Heel langzaam, aandachtig. En op een bepaalde manier heel beslist en doelgericht. Voel hoe het in de buitenkant van het lichaam voelt.

Voel nu, terwijl je de woorden rustig het werk laat doen, jijzelf hoeft even helemaal niets, hoe het in het middengebied in je lichaam voelt. Heel gewoon. Heel concreet. Niets is zo duidelijk te ervaren. Het werkelijke gevoel in het lichaam.

Verplaats nu de aandacht, nog iets rustiger, helder en wakker, naar het binnenste van het lichaam. Volg gewoon wat er gebeurt. Alles gebeurt al. Om heldervoelend te zijn, hoef jijĀ alleen maar helder te volgen wat er gebeurt. Iedereen is namelijk heldervoelend. Niet altijd bewust, toch is het een eenvoudige, natuurlijke, menselijke kwaliteit. Iets aandacht geven, is ook liefde geven. Het helder voelen van het eigen lichaam kan je (elke) dag verder verdiepen. Als jij dat wilt. Het is gewoon een keuze. Meer is het niet. Dat deze vorm van aandacht kan ook een nuttig effect hebben op kwalen en aandoeningen. Voorkomen is natuurlijk nog veel beter. Voelen.