Grote veranderingen bestaan eenvoudig niet. En ook wel. De grote veranderingen die meestal als grote veranderingen worden getypeerd, zijn dat juist niet. Werkelijk grote veranderingen, die ook realistisch en bestendig zijn, zijn verschuivingen in de innerlijke mens.

Dat mag ingewikkeld lijken, het principe is heel eenvoudig. Een verandering in het denken(laat ik dat even het mannelijke principe noemen) en een verschuiving in een meestal totaal onbewuste emotie(dat in dit voorbeeld dan het vrouwelijke is), geeft actie. Dit principe geldt voor organisatieontwikkeling, voor ziekte en gezondheid, voor psychologie en voor ieder andere ontwikkeling.

Wanneer de innerlijke mens transformeert, transformeert alles. De volledige aandacht op dat ontwikkelingsproces, in collectief verband, zou alle problemen zo direct mogelijk uit de wereld helpen. Veranderen is de natuur. Het principe en het voorbeeld worden gratis aangeboden. De enige die zich blijvend lijkt te verzetten is de mens. Met welke gevolgen? Grote veranderingen? Mensen gaan onnodig dood en de natuur lijdt. Geen enkele, fundamentele verandering.