Een eenvoudige oefening om volledige eenheid of non-dualiteit te ervaren. Eerst de oefening lezen. Wachten tot je al je eventueel nutteloze commentaar op de oefening kwijt bent. Daarna doen. Stel je in op het absurde wonder dat je totaal compleet en in balans bent. Eenheid. Daarna ga je die eenheid bewust verdelen in vier ronde bollen. De ronde bol die staat voor alles wat met gedachten te maken heeft. Plaats die ronde bol, met een diameter van wel tien meter, om je heen.

Nu laat je al je emoties en andere, merkwaardige maniertjes, met aandacht uit je lichaam vertrekken. Maakt dat tot een mooie, ronde bol om je heen. Ten minste 5 meter. Voor, achter, links, rechts, boven onder. Goed zo. Met de spirituele dimensie van de werkelijkheid hebben mensen soms iets meer moeite. Met het heilige mag je niet spotten, of spelen. Het probleem is dat mensen dat de hele tijd doen. Omdat ze niet de ware spiritualiteit ervaren, maar hun geconditioneerde opvattingen over die spiritualiteit. Zet al die opvattingen dus ook maar in een prachtige, ronde bol, om je heen.

Als laatste en vierde bol het lichaam zelf. Nu wordt de fantasie wel heel erg uitgedaagd. Plaats het lichaam, in geconcentreerde, ontspannen aandacht, een meter of tien om je heen. Ronde bol. Wat over blijft, dat ben je echt. Geniet ervan. Wel met mate natuurlijk. Je woont in Nederland.

Next Page →